Vrijheidshuis, een rijke historie

De geschiedenis van Heuvel 13 gaat terug tot omstreeks 1620. Oosterhout kreeg tijdens de Tachtigjarige Oorlog, de kans om een nieuw bestuursgebouw te bouwen, dat ook de plaatselijke gevangenis huisvestte.

Het nieuwe bestuursgebouw op de Heuvel werd het Vrijheidshuis genoemd. In de jaren negentig van de vorige eeuw werd het pand in de huidige staat gebracht. Vandaag de dag is Heuvel 13 een van de fraaiste en meest bepalende gebouwen aan de prachtige Heuvelplein in Oosterhout.

In 2011 werd OomInvest B.V. eigenaar van deze bijzondere locatie en eerste vastgoedbezit.

Fraai monument aan de Heuvel

In het pand bevinden zich op de begane grond kantoorruimtes van 50 en 101 m², en op de eerste verdieping twee ruimtes van 50 en 94 m². Deze kantoren worden verhuurd aan bedrijven die actief zijn in de zakelijke dienstverlening.

Bovendien beschikt Heuvel 13 over een grote kelder en ook op zolder is een grote opslagruimte te vinden. Met de monumentale status, het kenmerkende bordes en de fraaie ligging springt het pand aan de Heuvel in het oog.

Aan de Heuvel zijn diverse ondernemers gevestigd als ook horecagelegenheden met terrassen en parkeergelegenheid. Aan de achterzijde grenst het pand aan het fraaie Slotpark. Met recht een A1-locatie voor bedrijven die een locatie met uitstraling en standing wensen!